DRUŠTVO GRAĐEVINSKIH INŽENJERA ZAGREB

Vam predstavlja knjigu:

“AGILNO UPRAVLJANJE U JAVNOJ UPRAVI”

 autori: Maja-Marija Nahod, Željko Uhlir, Sandra Matuhina

Javna uprava je nositelj ekonomskih politika koje društvo guraju naprijed – ili nazad.

U svijetu koji se brzo i neuhvatljivo mijenja, svaka organizacija za opstanak treba pratiti promjene i nove pristupe upravljanju. Javna uprava je sveopće shvaćena kao velika, inertna i spora. Tu percepciju može promijeniti upravljanje koje se odnosi na ljude, znanje i rezultate. Djelo baca novi pogled na javnu upravu i daje novu perspektivu upravljanja u javnoj upravi, predlažući konkretne menadžerske alate.

Uz analizu upravljanja sa gledišta tradicionalnog projektnog menadžmenta, knjiga Agilno upravljanje u javnoj upravi u koautorstvu Nahod, Uhlir i Matuhina predstavlja uvod u svježe poimanje perspektiva javne uprave čije se uloge proširuju od klasičnih funkcija poput administracije, unutarnje i vanjske sigurnosti, prema gospodarskom i društvenom razvoju.

Koautori su sintetizirali dosadašnja istraživanja i praksu: od tradicionalnog ka agilnom upravljanju. Upravljanje u javnoj upravi je doseglo, ili će uskoro doseći, točku usijanja iz koje nema povratka – ili će se promijeniti, ili nestati prirodnom selekcijom. Ovo drugo sigurno neće, jer je nužno za funkcioniranje u zajednici, a ovo prvo se već počelo događati. Menadžment današnjice je pronašao rješenje koje razbija klasičnu paradigmu statičkog upravljanja i već se dokazuje djelotvornošću. Njegova primjena zahtjeva uvođenje novih znanja u sve hijerarhijske razine i pore javne uprave.

Riječ je o agilnom pristupu upravljanju, kojem je posvećena ova knjiga. Transformacija upravljanja iz klasičnog u agilni pristup je jedna od najinteresantnijih aktivnosti u menadžmentu današnjice.

Knjiga Agilno upravljanje u javnoj upravi ima stotinjak stranica, optimalno za sve mrzitelje, zaljubljenike i znatiželjnike javne uprave. Tekst je pomno sažet i pisan razumljivim jezikom, kako bi bio čitan i primjenjivan. Uvođenje agilnog upravljanja u javnu upravu od nekud treba početi – to je osnovni cilj ovog djela.

Cijena knjige je 45 eura, a prijave za narudžbu se primaju na mail dgiz@dgiz.hr ili preko prijavnice na ovoj web stranici:

PRIJAVA ZA KUPNJU KNJIGE

POTREBNO JE IZDATI PONUDU:

PRISTANAK NA OBRADU OSOBNIH PODATAKA

6 + 11 =